Stokis Diperlukan Segera! Hotline & Whatsapp Rozi 012-3596310


Sunday, June 8, 2014

Testimoni Shape Up


SHAPE UP INFO 


Ada dua perisa
Berries & Cream
Chocolate fudge


minum sekali sehari / 2 kali sehari

(breakfast ,lunch & dinner )
gantian makanan anda.
( tidak perlu diet ketat masih boleh makan NASI
/ CARBO )

ADE 4 AGEN UTAMA PEMBAKAR LEMAK :
*GREEN TEA
*L-CARNITINE
*INOSITOL
*CHOLINE

ADA ANTI OKSIDAN TUJUAN MENCERAH/MELEMBUTKAN KULIT


SHAPE UP UNTUK MEREKA YANG NAK KURUS TANPA DIET YANG KETAT DAN UNTUK MAINTAINKAN BODY WEIGHT



SIAPA YANG BOLEH MINUM SHAPE UP??

★DEWASA

★REMAJA

★ORANG YG BERUMUR

★IBU YANG MENYUSU








26 TIPS DIET


Tips 1 – Jangan berlapar

Makanan memberi kita tenaga dan bila kita menggunakan tenaga kurang daripada apa yang kita ambil, tubuh anda akan terkejut. Tubuh akan mula membakar otot untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisme tubuh anda menjadi lebih rendah daripada biasa. Bila anda tidak tahan berlapar, pada kebiasaannya anda akan makan dengan lebih banyak. Pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kemabli ke paras normal, tetapi metabolisme tubuh masih lagi rendah. Ini menyebabkan ia tidak membakar kalori pada tahap yang sama lagi.

Tips 2 – Ambil sesuatu yang pahit sebelum makan
Minumlah kopi dan kumur beberapa saat sebelum makan. Cara ini menyebabkan tekak merasa pahit dan menghantar isyarat melalui otak bagi menggalakkan rembesan enzim dan asid HCL. Kekurangan enzim dan asid HCL di dalam perut boleh menyebabkan ketidakcekapan penghadaman.

Tips 3 – Minum 8 gelas air sehari
Air mampu mengurangkan selera makan anda secara semulajadi dan membantu badan memetabolismekan simpanan lemak di dalam badan. Sebelum makan makanan yang berat-berat, cuba minum air, pasti anda tidak akan makan dengan kuantiti yang banyak.

Tips 4 – Elakkan minum minuman bergas
Minuman berkabonat atau bergas biasanya mengandungi 7-8 sudu gula dan tidak baik untuk kesihatan tubuh.

Tips 5 – Kurangkan pengambilan garam
Pengambilan garam yang berlebihan akan menggalakkan penakungan air. Mengurangkan pengambilan garam bermakna badan anda menakung sedikit air. Ini bermakna anda kurang berat yang disebabkan air di dalam badan.

Thursday, May 22, 2014

Apakah yg dimaksudkan dengan kesan DIET YO-YO?

Sekiranya anda berdiet dgn cara yg salah...anda akan kehilangan lemak dan otot sekali...Apabila anda hilang otot, anda akan kehilangan keupayaan untuk membakar lemak dan ini sekaligus akan merendahkan lagi kadar metabolisma anda.

Dan apabila anda stop berdiet, anda tidak boleh membakar kalori seperti yg anda lakukan sebelum ini tetapi sebaliknya badan anda akan bertambah berat. Jadi kitaran ini akan sentiasa berulang....bila anda diet anda akan hilang berat lepas tu bila stop makin berat pula jadinya..Inilah yg dimaksudkan dengan kesan DIET YO-YO...Kalau boleh kita tak naklah asyik nk kena diet je kan....bila dah dapat berat badan ideal..cukup utk kita jaga dan maintain berat itu..jadi cara terbaik untuk anda mengekalkan berat berat badan adalah "SHAPE UP"..yang bestnye..kita masih boleh makan nasi..tak perlu pantang okey.tapi AWAS! jangan makan melampau sekadar makan mengikut kalori yang diperlukan.

Berapa kalori diperlukan manusia?

Lelaki : 2000 - 2500 kalori sehari (purata 2200 kalori)
Perempuan : 1600 - 2000 kalori sehari (purata 1800 kalori)

kebaikan "SHAPE-UP"
✔- Melangsingkan Badan Secara Sihat
✔- Mencantikkan Kulit dan Awet Muda
✔- Formulasi Hebat Alpha Lipid Technology
✔- Pengambilan 2 x sehari, menjimatkan
✔- Tidak perlu Diet Ketat, masih boleh makan Nasi atau mengambil Karbo
✔- Memberi Tenaga
✔- Sangat Mengenyangkan
✔- Terdapat dalam 2 rasa yang sedap, Coklat dan Berries
✔- 1 Tin untuk 2 minggu..Sungguh menjimatkan
✔- Purata turun 2-5kg setin

Dapatkan shape up hari ini!
▓▓ Shape, Slim, Sihat ▓▓

Pm/inbox/whtsapp : 0123596310

Sunday, May 11, 2014

Shape up produk baru dari New Zealand, bagus untuk slimming & awet muda, minum hanya 2 x sehari...ada 4 agen pembakar lemak terutama lemak2 di sekeliling perut, harga retail RM180, mbr price RM150.. 1 tin boleh tahan seminggu...boleh place yr order skrg...hanya ada 2000 tin di Malaysia ..tak perlu pantang carbo

Apa itu shape up?

1.Shape up merupakan makanan tambahan yang di gunakan sebagai makanan gantian (meal replacement ) dalam program pengawalan berat badan setelah anda mendapat berat ideal. Ia juga membantu mengawal kadar metabolisme badan anda agar sentiasa berada dalam keadaan yang OPTIMUM.

2.Mendapatkan semula bentuk badan idaman anda - kalau anda rasa seperti berat badan anda meningkat atau baju/seluar anda mula sendat.. anda HARUS mencuba program 90hari ShapeUp kami untuk mendapatkan semula berat ideal dan bentuk badan IDAMAN anda semula.

3.Sajian makanan yang mudah - ShapeUp boleh di gunakan sebagai sajian makanan pagi/tengahhari/malam anda yang berkhasiat. Tapi anda mungkin memerlukan beberapa tin ShapeUp sebulan untuk anda jadikan ShapeUp sebagai alternatif menu makanan anda

4.Boleh juga di gunakan sebagai set permulaan untuk peserta mula berdiet kerana cara pemakanannya tidak begitu STRICT seperti SD2. Setelah anda berjaya mengurangkan pengambilan karbohidrat dan gula dalam program ShapeUp ini anda pasti mahu mencuba program diet sebenar iaitu KETONE DIET by ALPHA LIPID SD2 di mana penurunan dan pengecilan ukuran/berat badan anda lebih PANTAS dan SELAMAT!

-ShapeUp Boleh di ambil sebagai :

Sarapan Pagi
-sibuk di waktu pagi menyebabkan anda selalu mengabaikan sarapan pagi. ShapeUp jalan penyelesaiannya.

Makan Tengah hari
-Sibuk bekerja sampai takda masa nak makan... sering beli makanan segera seperti Mc'D Ayam Goreng.. Pizza.. Kentang Goreng..
BERHENTI makan makanan segera! Ambil lah ShapeUP!

Makan Malam
-malas masak? nak makan yang ringan ringan je? atau siang hari dah makan banyak ?? ShapeUp pilihan tepat. Sila ambil 2 atau 3 jam sebelum tidur ya..

Cara Penyediaan:

Mudah.. Tuangkan air/susu 250-300ml ke dalam shaker..campurkan 2scoop ShapeUp dan kemudian shake sehingga sebati.. pastikan kandungan nya menjadi pekat dan nikmati ShapeUp anda..

*Ingat!!!... sepanjang pengambilan ShapeUp anda haruslah berlatih/mengawal pengambilan karbohidrat dan gula anda. Pastikan anda mengambil makanan yang rendah karbohidrat dan rendah gula untuk hasil yang lebih efektif.

Pm/inbox/whtsapp : 0123596310