Hotline/Whatsapp Rozi 012-3596310 / 017-6843803 / 017-3837244


Monday, January 19, 2015

METABOLISME MEMPENGARUHI PENURUNAN BERAT BADAN


Untuk info Metabolisme didefinasikan sebagai kadar pembakaran kalori oleh badan. Setiap orang mempunyai kadar metabolisme yang berbeza walaupun mempunyai persamaan dari segi corak kehidupan, cara pemakanan dan menjalankan aktiviti yang sama. Oleh sebab itu, penurunan berat badan seseorang adalah berbeza walaupun mengikut program diet yang sama.

Sesetengah daripada faktor yang mempengaruhi kadar metabolisme seseorang merupakan faktor semulajadi yang tidak diubah.

Di antara faktor tersebut adalah:
 Umur- pada umur 40 dan ke atas, kadar metabolisme akan menurun sebanyak 5 % pada setiap kenaikan 1 dekad umur.
 Jantina- kaum lelaki membakar kalori lebih cepat kalori berbanding kaum perempuan.
 Keturunan Jisim Otot- semakin banyak otot anda maka semakin tinggi kadar metabolisme anda.

# Kadar metaboslime badan merupakan salah satu faktor yang paling utama yang akan menentukan kadar penurunan berat badan anda ketika menjalani sesuatu program diet. Seseorang yang mempunyai kadar metabolisme badan yang tinggi akan lebih mudah menurunkan berat badan walaupun kadar pengambilan kalorinya agak banyak.

** so bila ada testimoni sapu L'AROME 1 weeks lost 4 kg tapi anda cuma lost 1 kg/week its normal...Jangan salahkan produk, sbb 99.9% cust saya berpuas hati dan repeat order...cuba dan terus mencuba jangan putus asa...Setiap usaha pasti ada hasilnya...


Nak meningkatkan metabolisme badan? cuba amalkan pemakanan ini ^_^





okay ..lagi 1 cara pemakaian larome mesti ada caranya.. baru result tiptop!



Cara yang berkesan untuk Menggunakan L'arome

●Pastikan diri dalam keadaan Bersih iaitu selepas mandi.

●Pastikan permukaan sapuan kering, bebas dari air.

●Picitkan Serum ditangan bermula dengan 1 Punch dahulu. Jika kurang Panas, tingkatkan penggunaan sehingga rasa panas yg selesa. (MAKSIMUM TIADA HAD JIKA BOLEH TAHAN KEPANASAN TERSEBUT)

●Sapukan secara bulatan arah lawan jam utk serum tersebut meresap ke dalam Liang2 roma dengan sempurna. Sapu sehingga kering. (Kalau boleh, tepuk-tepukan, cubit-cubitkan permukaan sapuan, utk lebih cepat serum meresap kedalam liang roma)

●Gunakan Konsisten 2 kali sehari, Pagi dan Malam.

●Teruskan langkah2 ini secara berterusan sehingga anda nampak kesannya


Kesan-kesan Awal menggunakan L'arome

●Akan terasa panas tetapi akan hilang kepanasan tersebut secara berperingkat.

●Akan terlihat kulit bertukar menjadi kemerahan (ini kerana kesan pembakaran lemak sedang berlaku)

●Akan rasa sedikit gatal2. Ini Normal. (Ini kerana Kesan daripada Toksin2 yg dibakar oleh L'arome sedang berlaku) Ini semua hanya akan berlaku di permulaan penggunaan sahaja.


Awas !!
•Jangan terkena mata.

•Pastikan tangan yg diguna utk sapuan, di basuh bersih menggunakan sabun.

•Jangan sapu terlalu banyak, kerana serum ini panas jika letak terlalu banyak




Harap jelas di sini....selamat mencuba!!


HARGA TERKINI LAROME SLIMMING SERUM

1 BOTOL RM160 (SM) RM170 (SS)
2 BOTOL RM320 (SM) RM340 (SS)

HARGA PENJIMATAN BERGANDA!

BELI 4 BOTOL ANDA DI BERI KELEBIHAN MENJADI AHLI 
RM385 (SM) RM400 (SS)


FREE KOS PENGHANTARAN SELURUH MALAYSIA!!


CARA ORDER 
SILA WHATSAPP ROZI 0123596310











Wednesday, January 14, 2015



Wednesday, November 26, 2014

Video Radiance Signature - Whitening & Glowing Series

video

CARA PENGAMBILAN RADIANCE SIGNATURE

CARA PENGAMBILAN RADIANCE SIGNATURE



. Produk berstatus GMP Certified . Selamat & Berkesan . Tanpa Sapuan . Tanpa Bahan Terlarang . 100% Natural Base
. Sesuai untuk ibu mengandung dan breastfeeding . Sesuai untuk mereka yang mengidap deabetes
Kita juga ada kelulusan kkm dan halal . KKM – 120314/03/149 . HALAL – 20140424-164308(PR)
===============
1 box 20 sachet …. 20ml / sachet
Cara Pemakanan:
► Hanya koyak dan minum.
► 1 sachet pada waktu malam sebelum tidur ATAU
► 1 sachet pada waktu pagi sebelum breakfast
Kesan Terbaik:
► 1 sachet pada waktu malam sebelum tidur DAN
► 1 sachet pada waktu pagi sebelum breakfast
Nota: Untuk mendapatkan kesan yang optimum: . Dinasihatkan tidak mengambil kafein, alcohol & rokok. . Serta minum air yang banyak.
…………………………
Proses: Radiance Signature™ – Whitening & Glowing Series akan :
1. Merawat dalaman badan terlebih dahulu sekirannya dalaman badan mempunyai masalah. 2. Merawat dan menggantikan sel-sel kulit mati. 3. Menambah kandungan kolagen dalam badan. 4. Menjadikan kulit cerah dan gebu secara sekata.
* Perubahan setiap orang berbeza. * Kesan cepat atau lambat bergantung kepada genetik & hormon individu.

Produk Radiance Signature Whitening & Glowing Series Collagen adalah dalam bentuk cecair. Satu kotak Radiance Signature mengandungi 20 sachet. Isi kandungan setiap sachet adalah 20ml. Ia sangat mudah untuk diminum. Cuma koyak dan terus minum. Tidak perlu dibancuh atau tambah air. Jika anda ingin minum menggunakan sudu, pastikan sudu yang anda gunakan adalah sudu plastik kerana isi kandungan produk ini adalah lebah madu
Radiance Signature Whitening & Glowing Series Collagen diformulakan dengan kombinasi bahan-bahan terbaik yang mampu memberikan kesan positif kepada kulit pengguna. Bukan sahaja untuk wajah atau kulit, tetapi ia juga berfungsi dalam proses penghasilan sel baru dalam badan.
  • Rahsia cantik pengguna produk ini adalah sumber KOLAGEN GRED AAA yang sangat bermutu tinggi.
  • PURASWEET (gula rendah lemak) digunakan untuk menggantikan gula sebenar. Boleh mengelakkan badan pengguna menerima dos gula yang tinggi dari gula yang manis yang boleh menyebabkan kegemukan.
  • Anti oksida yang popular iaitu VITAMIN E juga turut berfungsi sebagai anti-penuaan & menghilagkan parut.
  • Penggunaan RO WATER memastikan sumber air dalam produk ini adalah bersih.

TESTIMONI RADIANCE SIGNATURE

TESTIMONI RADIANCE SIGNATURE

Sila Klik Link Ini Untuk Lihat Lebih Ramai Testimoni :
http://on.fb.me/1A6W5Fe

Lebih Ramai Testimoni Respon Pengguna : 
http://on.fb.me/1DA3URb


Untuk Pembelian : 
Hotline : 0105223307 ( Whatsapp )

Q & A Mengenai Radiance Signature Whitening & Glowing Series



Soalan 1: Apa bezanya Radiance Signature collagen dgn collagen jenama lain?

Jawapan 1:
Radiance Signature ni diperbuat daripada 100% collagen yg berkualiti tinggi dan bermutu, dan ia hanya menggunakan
gluta buah dan tiada gula tiruan didalamnya. Selain itu, ada juga Vitamin C, madu dan kurma yang menjadikan collagen ni makanan Sunnah yang penuh dengan kebaikan.
Jadi pembeli akan mendapat sepenuhnya khasiat dan zat collagen ni, sebab ada juga sesetengah collagen di luar sana
yang mengandungi 70% kandungan gula dan hanya 30% collagen, jadi kita sebagai pengguna perlulah bijak sebab kita ni membeli untuk minum collagen atau minum air gula je? :p

Soalan 2: Ibu mengandung boleh ambil ke collagen Radiance Signature ni?

Jawapan 2:
Ye boleh, ibu mengandung boleh mengambil Radiance Signature kerana ianya supplement kecantikan yang tidak mengandungi bahan yang merbahaya atau ingredients yang meragukan.

Soalan 3: Betul ke boleh “putih, cerah dan gebu” dalam masa 3 hari, boleh beri gerenti?

Jawapan 3: Memang ade testimoni pengguna Radiance Signature yg mendapat kesan putih dan gebu sesingkat 3 hari, tetapi ianya
bergantung kepada faktor genetik dan penerimaan badan masing-masing. I sendiri guna Radiance Signature nampak
kesan putih dan gebu selepas 10 hari.
Seperti kata pengasas Radiance “kita bukan Tuhan nak beri gerenti kepada kata-kata tu, kalau niat baik insyaallah baiklah hasilnya pada diri kita.

Soalan 4: Waktu datang bulan (period) boleh ambil ke?

Jawapan 4: Boleh, tiada masalah.

Soalan 5: Kenapa harga collagen ni mahal sangat?

Jawapan 5:
Bahan yang hendak kita minum dan dijadikan darah daging kita memang la perlu diperbuat daripada bahan yang berkualiti.
Kalau sesetengah dari kita sanggup berpakaian dan berpenampilan rapi dengan pemakaian barang-barang berjenama yg mahal, kenapa kita tidak sanggup invest untuk menjaga rupa paras, kesihatan luaran dan dalaman kita?
Kalau kita beli benda yg murah tetapi belum tentu kualitinya terjamin baik untuk diri kita, tak guna juga kan? Lebih baik
invest sedikit pada bahan yang berkualiti dan bermutu serta terjaga halal


Kelassss sangat akak ni!
Jaga kulit suami dia dengan pengambilan Radiance Signature sebagai minuman dan sapuan di kulit kan

Soalan 6: Collagen ni semua untuk perempuan je kan? Lelaki tak perlulah semua ni?

Jawapan 6:
Seperti kata pengasas Radiance, memangla tak semua lelaki mendambakan kulit yang ‘cerah,putih dan gebu’ hehehe tapi
kita kenalah ingat yang badan kita sama je, sama ada lelaki ataupun wanita, kita perlukan collagen untuk menjaga
kesihatan dan keremajaan kulit.
Selain tu Radiance Signature juga memberikan stamina dan tenaga kepada badan dan meningkat metabolisme tubuh.
Ada jugak testimoni yang mana rambut kurang gugur selepas pengambilan collagen Radiance Signature ni. Haa khasiat-khasiat tu semua tak cukup ke untuk dijadikan sebab, kenapa lelaki pon perlu mengambil Radiance Signature ?

Bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Radiance Signature Whitening & Glowing Series ni, boleh
Like & Follow pages berikut:
Facebook: Radiance Signature Official Malaysia
( https://www.facebook.com/pages/Radiance-Signature-Official-Malaysia/303656106485339 )